Nybörjarkurs Argentinsk Tango

Charlotte Rivero

Type: LÄNGRE KURS
City: Stockholm
Starts: Mon 05 Feb kl 18:00
Ends: Mon 05 Feb kl 19:00
Organizer: Tangoverkstan
Venue: Dansstudion
 
Argentinsk Tango Nybörjare i Stockholm Våren 2018
Med Charlotte Rivero 
Dansstudion, Frejgatan 41
Välkommen att prova första gången. Den här kursen passar dig utan förkunskaper (men även dig som nyligen gått en nybörjarkurs men nu vill befästa grunderna, finslipa tekniken eller kanske lära dig "den andra rollen". 


Tangoverkstans nybörjarkurs leds av Charlotte Rivero som jobbar professionellt med tangoundervisning och regelbundet har uppdrag vid universitet och högskolor t ex Teaterhögskolan och Danshögskolan.

Det är inte nödvändigt att anmäla sig med partner. Vi byter både roller och partners men det går att bara dansa en roll om så önskas och också att öva med sin egen partner. De flesta brukar dock upptäcka fördelarna med att växla  partners och även att prova båda rollerna. Vi rekommenderar inneskor och bekväma vardagskläder.


Kursinnehåll
I den här kursen fokuserar vi på tangons grunder och musikalitet. Kursserien är systematisk och följer en klar linje och ett tydligt system för tango, musikalisk förståelse och rörelsekvalitet. Rytm, frasering och musikalitet utgör viktiga verktyg för att kunna skapa ömsesidighet i dansen och samtidigt berika traditionen.  Medveten närvaro, empati, intention, lyhördhet och tydlighet är också viktiga aspekter av kursen och vi utforskar dessa delar genom olika övningar för att nå fram till en ömsesidig dans som kan ta sig olika uttryck från tydlig rolluppdelning till helt öppna roller.

Vi kommer att jobba med kommunikation och kontakt vidare med; hållning, balansaxel,  center, abrazo/omfamning, caminata, ochos, enkel giro, riktningsbyten och rebotes. Under kursen kommer du att introduceras till tangons grundstruktur och få verktyg att improvisera inom strukturen men även utmana den och skapa ditt eget uttryck i samklang med din danspartner.


Kurspaket startar  5/2
 
KURSPAKET TANGO
  • Paket 11 ggr Tangoinstruktion 1 timme. Kl 18:00-19:00. Avgift 1940 kr (5/2, 12/2, 19/2, 26/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 9/4, 16/4, 23/4)
  • Paket 7 ggr  1 timme kl 18:00-19:00 Avgift 1340 kr
    (5/2, 12/2, 19/2, 26/2, 5/3, 12/3, 19/3) Om du därefter vill fortsätta kursen kan du tanka på valfritt antal lektioner för 200 kr/lektion.  Det är alltid förmånligast att teckna längre paket från början.
 

 
Under kursen kommer Tangoverkstans erfarna dansare  som genomgår  Tangoverkstans instruktörsprogram att delta. Dessa kommer att assistera Charlotte samt arbeta mer självständigt som en del i instruktörsprogrammet. Några tillfällen kan komma att utgöras av  lektion med individuell coaching ledda av instruktörsassistent. 

Ta igen missad lektion  Vi försöker ordna extra träningsmöjlighet till våra elever.  

 

Hur betalar jag och när?

1. Betala hela avgiften i samband med anmälan till Tangoverkstans bankgiro 5403-9557

För dig som är förälder med delad vårdnad varannan vecka kan vi ordna specialarrangemang. Hör med oss hur vi kan hitta en bra modell.

 Anmälan är bindande. Ingen återbetalning av avgift görs vid förhinder. Vid sjukdom före kursstart med läkarintyg får du ha medlen innestående till en annan motsvarande kurs men ingen återbetalning sker oavsett om du kan ta igen eller ej.  Missade lektioner pga förhinder eller tillfällig sjukfrånvaro kan i mån av plats tas igen (under terminen)  förutsatt att du anmält frånvaro. Det går inte att spara lektioner till senare terminer. Försök att ha så lite planerad frånvaro som möjligt så att du inte kommer efter för mycket.

Alla paket/klippkort är personliga och kan ej delas.

 


ANMÄLAN 

 

Anmälan till tango-terminskurs nybörjare och inbetalning till Tangoverkstans bankgiro 5403-9557. Ange namn+ och kursnivå.

 


Prova på kostar  200 kr för 1 timme och 300 kr för 2 timmar samma kväll. Anmäl dig  till prova-på (klicka på anmälan nedan):  Avgiften dras sedan av om du tecknar dig för paket och räknas som din första lektion(er) i det paket du tecknar. (obs vi tar ej kort och avgiften betalas innan prova på  i första hand via bankgiro Tangoverkstans bankgiro 5403-955, medtag kvitto eller visa i din smartphone.

 

Prova på Tango 1 timme  kl 18-19
Avgift: 200 kr

Anmälan via Prova-på sidan
 

Prova på Tango & Feldenkrais 2 timmar kl 18-20 
Avgift: 300 kr
Info Charlotte Rivero, 073-770 25 15, tangoverkstan@yahoo.com

Tangoverkstan- Roller i rörelse®