Milonguerohelg

Paola Palaia och Marco Evola

Type: KURSHELG
City: Stockholm
Starts: Fri 14 Feb kl 19:30
Ends: Sun 16 Feb kl 17:30
Organizer: Tango Norte
Venue: Alviks Medborgarhus

Milonguerohelg  med lärarparet Paola Palaia och Marco Evola från Rom.

Fest-Milonga 15/2 kl. 21-01, Alviks Medborgarhus 

Uppvisning av våra gäster Paola Palaia och Marco Evola från Rom. Pris 150 kronor.

DJ Mathias Denk

Under helgen ger Paola och Marco flera workshops

Kurserna under lördag och söndag 15-16 /2 äger rum i Alvik. Bokning på Tango Nortes hemsida www.tangonorte.com (klick på kurserna ovan tar dig direkt till bokningssidan).


Paola Palaia och Marco Evola har undervisat argentinsk tango i Italien, framförallt i Rom, under mer än tjugo år. De har dansat i Buenos Aires otaliga gånger sedan slutet av 90-talet och lärt av de mest kända och viktiga lärarna, både när det gäller traditionell och modern tango. Deras starka fokus på social, traditionell tango härstammar från mötet med Carlos Gavito år 2000. De är sedan dess hängivna den täta omfamningen.

Paolas och Marcos undervisningsmetod är grundad i den sociala tangons improvisation. Varje steg och vart dynamiskt element måste vara improviserat. Särskild vikt ges dansriktningen och de andra dansarnas utrymme, men först och främst kommer musiken. Denna föreslår själv den bästa stegkombinationen. Undervisningsmetoden tar sin utgångspunkt i dansens struktur - inte i stegen- och dansen fortskrider genom en dialog, aldrig genom att dansarna memorerar steg. Varje tango är som ett plagg som sytts av en skicklig skräddare. Var och en har sin egen tango, och den är inte lik någon annans.

Tango - om det bara handlade om steg, så skulle det bara vara en dans....

 

 

Paola och Marco kommer att ge en WS på Chicago på fredag 14/2 . Sedan blir det sedvanlig fredgasmilonga med Marco som DJ4 WS under lördagen och söndagen. På lördag kväll 15/2 milonga i Alvik med uppvising!

 

Mer information kommer med tiden. Håll utkik på www.tangonorte.com