Tania Naranjo,pianist, sångerska och kompositör

en färgstark pianist, sångerska och kompositör
IMAGES

Pianist, sångerska och kompositör. En färgstark världsmusiker.

Som pianist har hon tolkat Piazzollas symfoniska musik i samarbete med den främsta tangomusikern i Europa, Marcelo Nisinman; Concierto de Nácar med MAV Symfoniorkester i Budapest, samt Las Cuatro Estaciones Porteñas med Länsblåsarsymfonikerna i Stockholm, under ledning av dirigent Jonas Dominique.

Hon har sjungit med Malmö Symfoniorkester under ledning av Josef Rhedin och Samuli Örnströmmer. Tania Naranjo var gästsolist under produktionen "It´s All True- en filmmusik konsert av Jorge Arriagada och Orson Welles”, där hon tolkade musiken av den välkände filmmusik kompositören.

Tania har nygligen haft RELEASE för hennes CD skiva La industria del miedo, med nya gruppen TANIA NARANJO LATIN TRIO/gäster: Anders Bergcrantz och César Peña.Trion framför hennes egna kompositioner, med speciellt skrivna texter av hennes bror, poeten och manusförfattaren Pablo Naranjo Golborne. CD:n är inspelad på SUN Studios i Köpenhamn. I april 2011 urupförde Tania några av hennes sånger tillsammans med GISLAVEDs ORKESTERN under ledning av Jonas Dominique.

Hon har turnerat i hela Sverige, Danmark, gästspelat i bl.a Mexico, Litauen, Chile och nu senast framförde hon musik från nya skivan under den Internationella Festivalen "Summartónar" på Färöarna.

Tania Naranjo har studerat klassiskt piano med läraren Nora Bierwirth på Conservatorio Nacional de Chile, samt med Marianne Jacobs på Musikhögskolan i Malmö.

Hon har mottagit Condor Priset för sin insats som latinamerikansk musiker i Sverige samt Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Läs mer på Tanias hemsida: www.tanianaranjo.se

Contact information

Contact person:
Tania Naranjo Golborne
Telefon:
+46 (0)708739315
Epost:
Homepage: http://www.tanianaranjo.se


Page 1 of 0