Marcela Troncoso's page

Marcela Troncoso is administrating the following organizer pages on the tango portal: Marcela Troncoso Tango
IMAGES

Jag är född och uppvuxen i Buenos Aires. Hela min barndom präglades av tangon. Jag minns hur min far lyssnade på tango i radion och hur jag lärde mig älska denna musik.

Dansen och bilden, rörelsen och det visuella har alltid varit närvarande i mitt liv.
Har tecknat, studerat scenografi och konsthistoria, sytt och designat mina egna tangokläder och arbetat för märkesföretag, dansat ballet, studerat medicin och dansat allt möjligt sedan barnsben, men det var inte förrän jag provade att dansa tango som jag hittade en gemensam nämnare för mitt skapande. Tangon.

Jag tog min första tangodans lektion den 10 mars 1994. Den dagen förändrade mitt liv. Tangon har gett mig både sorg och glädje. Tangon är en spegel av mitt liv, den drivande kraften i allt jag skapar.

Idag är jag professionell tangodansare och danslärare, tecknare med tango som tema och kläddesigner för kvinnliga tangodansare. Jag bor i Malmö och håller på att lära mig svenska språket. Min engelska har jag haft stort nytta av sen jag flyttade till Sverige. Och jag får fortsätta använda den tills jag lär mig bättre svenska.

Några av mina uppnådda mål och avslutade projekt:
- Jag har gjort och fortsätter med min karriär inom dansen både i mitt hemland Argentina och i Europa. Har haft nöjet att dela scen med många berömda dansare : Osvaldo y Miguel Angel Zotto, Carlos Gavito, Claudio y Pilar, Gabriel y Natalia.
- De stora festivaler där jag har medverkat som Sitges och Granada i Spanien, Lissabon i Portugal, Nimes i Frankrike och Världsfestivalen i Sevilla.
- Utställningar och tangoprojekt som jag har förverkligat i Argentina på bl a Palais de Glace och i Europa bl a på Universidad de Alicante och Universidad de Salamanca
- Min egen tango show ” Ecos de Tango” där jag har haft den konstnärliga ledning, koreografin, kostym och medverkat som dansare.
- Mina år som tecknare på El Tangauta”, en av världen mest kända tangotidning och min välkänd serieteckning ”Mala Junta”.

Mina mål inför framtiden: - Alla kommande projekt - Att avsluta min utbildning inom VisuellKonst. - Ge ut en bok med mina tangoteckningar

Det viktigaste i mitt liv: - Min familj och mina vänner - Tangon - Mina drömmar och projekt